Kamil Ryba: polsk-svenska högerextrema terroristen

Kamil Ryba är en av centralfigurerna på svenska Defense League (SDL). Han kommer från Kielce i Polen och gör politisk karriär i Sverige. Har också tillräckligt med pengar för att ordna semestrar till Thailand och kan besöka Polen kontinuerligt. Han är inte en polsk arbetare som åkte till Sverige för att hitta ett bättre liv.

Han är också första personen sedan 1958 som dömdes i Sverige på grund av att attackera journalister. Svenskarna vet förmodligen inte att han också dömdes i Polen. För en tid sedan startades polska Defense League (PDL) av en grupp polska emigranter som Ryba och vissa konservativa och rasistiska aktivister i Polen.

327839937_sdl_kamil-ryba_sverige_sweden_islam_nportal.noPDL är Autonomus grupp fanatiker och polska neofascist partier som NOP och Ruch Narodowy tycker inte om dem.

Även om Kamil Ryba inte är ansluten med Ruch Narodowy var han närvarande på den stora neofascist demonstrationen i november 11, 2012 i Warszawa. Så som andra omröstningar från SDL och NDL gjorde. Precis innan planet till Sverige greps han. Som han sa: „på grund av att han kritisera muslimer”. Ryba hävdar ofta att han kämpar bara mot islam eller radikala islam, inte mot muslimska samfundet. Men hans kritik är på något sätt olagligt i Polen. Se varför.

„Om du vill ha fred håll er utanför och åk hem till Mellanöstern. I Polen kommer du aldrig att finna frid och säkerhet. Varje dag kommer du att bli slagen och förolämpad. Polen har alltid varit katolik och patriotiskt land. Vi hade Jan Sobieski (kung av Polen som vann det stora slaget med turkarna i Vien 1683 – AFA) och nu har vi modiga medborgare. Era muslimska trynen kommer bli slagna varje dag och överallt era grisiga jävlar. Död åt islam. Visa er på gatan, vi kommer dra er i hijabs kommer att plockas med håret era råttor. ”

Det här är vad han skrev på facebook gruppen för systrar i islam från staden Łódź. När han fick frågan varför han hotade sa han:

„Jag kommer inte att hota kvinnor. Jag kommer att dra av era hår med hijab. Och männens skägg”.

Senare bestämde sig någon för att stämma honom och nu har Kamil Ryba en dom i mot sig – ett års skyddstillsyn på grund av olaga hot. Detta är beteendet från en aktivist som inte angriper oskyldiga kvinnor och muslimska samfundet, men utan för kampen mot terrorism och radikala islam …

Reklamy

Posted on Maj 8, 2014, in International. Bookmark the permalink. 1 komentarz.

  1. Jurek z Kielc

    Rybas pengar kommer från Putin /FSB. Hans släkt är från Sovjetunionen och hette Rybakovskij innan de skickades till Polen efter andra världskriget för att „säkerställa den ideologiska utvecklingen” i landet. Kamelen fortsätter det ideologiska arbetet. Ruskie precz!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: